Любопитни факти:

exclamation

 

Всичко тръгва от едно засекретено откритие по времето на СССР, което разсекретяват през 1986 г. след аварията на АЕЦ Чернобил, за да лекуват предимно децата от радиоактивното замърсяване.
През 1968 г. група учени получават поръчение да открият начин за изчистване на радиоактивни съединения в организма, след евентуална ядрена война. Такъв продукт, чистещ клетката от радиация е намерен и той се произвежда от водораслото ламинария (лат. Laminaria, морско зеле). За да привлече вниманието към продукта, на една научна конференция професор Виталий Корзун и екипът му изпиват по една чаша с вещество, съдържащо радиоактивен цезий (Cs). Заместникът на професора обаче го дострашава. Така проф. Корзун изпива и неговата чаша. Под лекарско наблюдение, благодарение на продукта от ламинария, той успява да изчисти организма си от радиацията. По този начин доказва ефективността на своето творение.

exclamation

 VERTERA Gel се прави от водорасли Laminaria и има супер-детоксикационен ефект. Азиатците на изток почти не ядат мляко, нямат гена, който произвежда ензимите, които да го разградят до ниво за усвояване. Европейците не ядем водорасли - изгубили сме гена за него. За VERTERA Gel ламинарията е мината през свръхбързи центрофуги и дебелите обвивки на клетките са разрушени механично, без химия и температурна обработка. Така европейците ги усвояваме на около 94%. Японците в Окинава живеят средно около 95 години - ядат риба и водорасли... защо и ние да не живеем толкова :)Астаксантин

exclamation

 Астаксантинът се смята за един от най-добрите и мощни антиоксиданти – помощници в борбата срещу свободните радикали. Според съвременните изследвания по сила на въздействие, астаксантин изпреварва всички известни антиоксиданти.
Той е 500 пъти по-мощен от катехините, които са направили зеления чай известен, 550 пъти по-силен от витамин Е, 800 пъти по-мощен от CoQ10, 6000 пъти по-силен от витамин С.
В продуктите на VERTERA се използва японски, т.е. правилно извлечен и изчистен астаксантин. В технологията на отлеждането му водораслите Haematococcus pluvialis се поставят постоянно на границата между живота и смърта. Ту студената вода се сменя с топла, ту нивото на водата спада до критичен минимум. Така водораслите, произвели достатъчно астаксантин стават червени на цвят. Това вещество е уникално и с това, че преминава през кръвно-мозъчната бариера, през която преминават много малко вещества и директно въздейства благотворно на мозъка.


exclamation

 С какво още е уникален VERTERA Gel? Да предположим, че с храната сте приели стронций (Sr). Никак не е нещо нечувано и уникално. Стронцият измества калцият (Ca) от неговите депа, да речем в костите. Калциевият алгинат от VERTERA Gel реагира със стронцият, неутрализира го, извежда го от организма, а вие получавате свободен калциев йон. В това си състояние той е говов за усвояване. Не са ви необходими нито витамини A, D и K2, нито качествени мазнини. Което прави гела уникален помощник в борбата с остеопорозата, благодарение и на богатото си съдържание на органичен силиций (Si).

exclamation

 

 Vertera Gel има силно изчистващо действие, спрямо всякави токсини и тежки метали от организима:

- Силен абсорбиращ ефект: 1-ца гел, абсорбира до 300 тежки молекули и ги извежда от организма.

- Създава неблагоприятна среда за най-различни паразити и те напускат тялото.

- Силна профилактика на сърдечно - съдовата система. 

- Съдържа всички полезни съставки и микроелементи, които съществуват в морската вода и храна.

- Притежава големи количества органичен йод (I), поради което се спрява с тежкия проблем на йоден дефицит в организма (нервна система, безсъние, безплодие при много млади семейства). Стратегически важен за бременни жени и плода при формирането на интелигентността на детето и нервната система.