Любопитни факти:

exclamation

 

Всичко тръгва от едно засекретено откритие по времето на СССР, което разсекретяват през 1986 г. след аварията на АЕЦ Чернобил, за да лекуват над 10000 деца от радиоактивното замърсяване.
През 1968 г. група учени получават поръчение да открият начин за изчистване на радиоактивни съединения в организма, след евентуална ядрена война. Такъв продукт, чистещ клетката от радиация е намерен и той се произвежда от водораслото ламинария (лат. Laminaria, морско зеле). За да привлече вниманието към продукта, на една научна конференция професор Виталий Корзун и екипът му изпиват по една чаша с вещество, съдържащо радиоактивен цезий (Cs) и стронций (Sr). Заместникът на професора обаче го дострашава. Така проф. Корзун изпива и неговата чаша. Под лекарско наблюдение, благодарение на продукта от ламинария, той успява да изчисти организма си от радиацията. По този начин доказва ефективността на своето творение.

exclamation

 VERTERA Gel се прави от водорасли Laminaria и има супер-детоксикиращ ефект. Азиатците на изток почти не ядат мляко, нямат гена, който произвежда ензимите, които да го разградят до ниво за усвояване. Европейците не ядем водорасли - изгубили сме гена за него. За VERTERA Gel ламинарията е мината през свръхбързи центрофуги и дебелите обвивки на клетките са разрушени механично, без химия и температурна обработка. Така европейците ги усвояваме на около 94%. Японците в Окинава живеят средно около 95 години - ядат риба и водорасли... защо и ние да не живеем толкова :)Астаксантин

exclamation

 Астаксантинът се смята за един от най-добрите и мощни антиоксиданти – помощници в борбата срещу свободните радикали. Според съвременните изследвания по сила на въздействие, астаксантинът изпреварва всички известни антиоксиданти.
Той е 500 пъти по-мощен от катехините, които са направили зеления чай известен, 550 пъти по-силен от витамин Е, 800 пъти по-мощен от CoQ10, 6000 пъти по-силен от витамин С.
В продуктите на VERTERA се използва японски, т.е. правилно извлечен и изчистен астаксантин. В технологията на отлеждането му водораслите Haematococcus pluvialis се поставят постоянно на границата между живота и смъртта. Ту студената вода се сменя с топла, ту нивото на водата спада до критичен минимум. Така водораслите, произвели достатъчно астаксантин стават червени на цвят. Това вещество е уникално и с това, че преминава през кръвно-мозъчната бариера, през която преминават много малко вещества и директно въздейства благотворно на мозъка.


exclamation

 С какво още е уникален VERTERA Gel? Да предположим, че с храната сте приели стронций (Sr). Никак не е нещо нечувано и уникално. Обаче организмът ни няма естествен механизъм, с който да го изхвърли! Стронцият измества калция (Ca) от неговите депа, да речем в костите. Калциевият алгинат от VERTERA Gel реагира със стронция, неутрализира го, извежда го от организма, а вие получавате свободен калциев йон. В това си състояние той е готов за усвояване. Не са ви необходими нито витамини A, D и K2, нито качествени мазнини. Това прави гела уникален помощник в борбата с остеопорозата, благодарение на богатото си съдържание на органичен калций (Ca) и силиций (Si).

exclamation

 

Ламинарията съдържа около 50% калциеви и калиеви алгинати. Как те детоксикират организма? Тези съединения са неустойчиви, разтворими във вода. Когато тези алгинати се срещнат с тежки метали или с някакви токсични компоненти, то тези вещества изместват калция и калия от алгинатите. Така се получават устойчиви съединения, които вече са неразтворими във вода и нямат друг път, освен този, да се изхвърлят от организма. В тънките черва, както могат да се всмукват полезните вещества, така могат да се изхвърлят и непотребните такива. А тези непотребни, изхвърлени от кръвта и лимфата, могат да се свържат с алгинатите. Затова и яденето на ламинария е добре да се прави ежедневно, защото детоксикацията за добро здраве трябва да е ежедневен процес. Замърсяването на червата веднага води до снижаването на имунитета, защото над 70% от него се изработва там. Ако човек не отиде сутрин до тоалетната, няма право да закусва...

Както инсулинът за диабетиците е най-добрият избор, така и гелът от ламинария на Вертера е такъв за стомашно-чревния тракт. В стомаха алгинатите не се гасят от стомашните киселини, както например това става със содата бикарбонат. Те се превръщат в колоид, който защитава слизестата тъкан. Попадайки в тънките черва, гелът подхранва най-полезната част от миклофлората, с която човек храносмила и си изгражда имунитет (витамини, имуноглобулин и пр.). Гелът създава филм, който покрива тънките черва, с което много помага при синдрома на пропускливите черва. Полизахаридите на водораслите са чудесна храна за чревната микрофлора. Увеличава се и перисталтиката на червата и бързо се отвеждат непотребните вещества.

exclamation

 

Имуностимулаторите са вещества, които стимулират изработката на клетките отговорни за имунитета. Това понякога е полезно. Но постоянното стимулиране на имунитета не е продуктивно, защото той ще се изтощи.
А, имуномодулаторите са тези, които постигат баланс. Ако имунитета работи повече от необходимото, го привеждат в норма. Ако работи по-малко от необходимото, отново го привеждат в норма. Гелът от ламинария е класически имуномодулатор. Усилва производството на имуноглобулин А, който стои на границата на лигавиците (предпазва организма от външни нашествия) и снижава изработката на имуноглобулин Е, който отговаря за действията при алергии, възпалителни процеси и пр.

exclamation

 

 Vertera Gel има силно изчистващо действие, спрямо всякакви токсини и тежки метали от организма:

- Силен абсорбиращ ефект: Единица гел, абсорбира до 300 тежки молекули и ги извежда от организма.

- Създава неблагоприятна среда за най-различни паразити и те напускат тялото.

- Силна профилактика на сърдечно - съдовата система. 

- Съдържа всички полезни съставки и микроелементи, които съществуват в морската вода и храна.

- Притежава големи количества органичен йод (I), поради което се справя с тежкия проблем на йоден дефицит в организма (причина за срив в нервната система, безсъние, безплодие при много млади семейства). Стратегически важен за бременни жени и плода при формирането на интелигентността на детето и нервната система.

exclamation

 

 Човекът на XXI век средностатистически изяжда на година 9 кг. сухо тегло нехранителни добавки! А химико-хранителната индустрия към настоящият момент използва около 3500 вида добавки. 99% от пестицидите попадат в състава на продуктите, употребявани за храна. В целият свят от хранителни инфекции умират 1,2 пъти повече хора, отколкото от остър инфаркт на миокарда. По статистика 80% от хората изпитват постоянен недостиг на витамини от различните групи. Хипертония, артеросклероза, диабет - всички тези болести започват да се появяват все по-често при хора, едва навършили 30 години! Още ли смятате, че нямате нужда от най-естественият метод за детоксикация?

exclamation

 

 Във Vertera Gel има всички вещества, които генетически са програмирани във вашето тяло. Имате всички аминокиселини - заменими и незаменими. Мастноразтворими витамини и прародителите на Омега 3 мастните киселини: ейкозапентаенова киселина (EPA), и докозахексаенова киселина (DHA). Рибите ядат планктон и синтезират oмега мастни киселини. Когато ядем риба, ние отново ги разграждаме до EPA и DHA киселини. Двойна работа. А EPA и DHA са висококачественото моторно масло, необходимо за най-фино настроения двигател, какъвто е човешкия мозък. Във Vertera Gel има всякакви минерали под формата на органични съединения, т.е. 100% усвоими. Съставът на ламинарията е идентичен с кръвната плазма на човека. Ако махнем хлорофила (зеления цвят), то каквото има в ламинарията, това има и в човешката кръвна плазма.

exclamation

 

Йодът в гела е органичен. Пренасищане на организма с органичен йод не може да има. Излишният се изхвърля с жлъчния сок. Органичният йод е свързан с органични белтъци и мазнини и към него човешкият организъм е привикнал от хилядолетия, има го и в майчиното мляко. Известно е, че йодът се концентрира в кърмата и достига нива, които са десетки пъти по-високи, отколкото тези в кръвната плазма на майката. Йодът, свързан с органичните молекули, се абсорбира най-ефективно, той е най-стабилен дори по време на топлинна обработка. Ламинария съдържа голямо количество лесно усвоим йод, свързан с органични молекули (средно до 0,3% от сухото тегло) - повече от всички известни лечебни растения.

exclamation

 

Ламинарията расте до 50 м. дълбочина. Размерът ѝ достига до 30 м. дължина. Расте в райони, в които има морски течения. Съдържа в себе си 20 аминокисели, 8 от които незаменими, витамини А, C, D, E, B complex, 43 микро и макроелементи, омега 3 и 6 мастни киселини и фукоидан (най-мощният имуномодулатор). За нуждите си компания Вертера събира 4 годишни растения, защото толкова време е необходимо на ламинарията да събере всичко, което е необходимо и да го натрупа в своите клетки.
След като извадят водораслите от морето се изрязват стъблото и корените. Същите се връщат обратно във водата, за да може отново да се захванат и да произлезе ново растение. Работи се с ръкавици, поради високото съдържание на йод. Листата на ламинарията са плътни (като вътрешна гума) и двама човека, дърпайки ги, не могат да ги скъсат. Ако искате да ги сварите за ядене и 12 часа варене няма да ви стигнат. В момента, в който се появи дъждовен облак, ламинарията усеща, че ще вали дъжд и се завива, за да не попадне върху нея сладка вода. Ако попадне такава, започват да се развиват микроби върху нея. Междуклетъчното пространство на ламинарията, както на доста водорасли съдържа агар-агар, който се използва като хранителна среда в лабораториите по микробиология. Разбира се, всяка партида водорасли първо се проверява за годност.
В северните морета ламинарията е с най-висока концентрация на активни съставки, защото тя ги натрупва през деня, а на север има изключително дълги дни. През нощта, както и човекът, ламинарията "спи" и нищо не усвоява от морето :) Холдингът "World of retail" разполага с 20 000 хектара площи за добив на ламинария.
Благодаря за вниманието.

Най-добрият продукт за удължаване на живота

25-те химични елемента в човешкото тяло

25-те химични елемента в човешкото тяло